Lunch
Dagsoep + hoofdgerecht €23pp
Dinsdag – Woensdag – Donderdag 29-30/4 (donderdag & vrijdag 1&2 mei gesloten)
Vrijdag 25/04
Erwtensoep met munt & visserspannetje – prei – puree – mousseline
Salades
*Sla geitenkaas – spek – vijg – balsamico – walnoot – rozijn 22
*Fish & chips 20
*Steak tartaar – frietjes 23
*Caesar salad – crispy chicken – ansjovis 22
*Sushi & sashimi 16/24
Menu
2 gangen 1 voorgerecht – 1 hoofdgerecht €47.5pp
3 gangen 1 voorgerecht – 1 hoofdgerecht – 1 dessert €57.5pp
4 gangen 2 voorgerecht – 1 hoofdgerecht – 1 dessert €67.5pp
Voorgerechten
Brioche – gerookte paling – asperge – Granny Smith 19
Zeewolf – romanesco – waterkers 19
Loempia asperge – Gandaham 19
Rundercarpaccio “Vietamese wijze” 19
Puntpaprika “veggie” – Haloumi – couscous 17
Hoofdgerechten
Rog – asperge – kruidenpuree 29
Zalmfilet – lamsoor – mousseline 28
Vol au vent “belle de Flamande” – dikke friet 28
Lamsziel – paprika – bimi – kroket van risotto – jus roze peper 32
Asperges op Vlaamse wijze – kriel 28
Nagerechten
Oreo chocolade mokka mousse – bosbes
Rijstpap – rabarber – amandel
Degustatie 4 Belgische kazen – rozijnenbroodje (+€5pp)
Gelieve u te beperken tot 4 verschillende gerechten per tafel. Vanaf +6p tot 3 verschillende gerechten.
Aangepaste wijn mogelijk.
Er zijn geen uitzonderingen mogelijk aan het menu. Alle gerechten zijn à la carte te verkrijgen.
Sommige gerechten kunnen allergenen of sporen van allergenen bevatten. De gerechten kunnen afwijken. Voor vragen, richt u tot het personeel.
A la carte
Filet pur “Ierse Black Agnus” 36
Het Angus rund heeft een kenmerkende zwarte vacht met een – in verhouding tot zijn lichaam – redelijk klein hoofd. De runderen staan maar liefst 8 tot 9 maanden per jaar in de Ierse weilanden en scharrelen hun eigen natuurlijke voeding bij elkaar. Deze duurzame manier van grootbrengen maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is met een kleine ecologische voetafdruk. Het vlees kenmerkt zich verder door zijn unieke, sterke vetdooradering en uitgesproken smaak. Smaakkenmerken: volle, uitgesproken vleessmaak.
Entrecôte “Simmentaler“ 38
Of ‘Zwitserse Fleckvieh’ is een Zwitsers ras van runderen dat voor drie doeleinden wordt ingezet: Als trekdier, voor de productie van melk en voor de productie van vlees. Het ras is vernoemd naar het Simmental – de vallei van de Simme – in het Berner Oberland, in Bern in Zwitserland. Een heerlijk mals langwerpig stukje vlees met een extern vetrandje dat smaak afgeeft tijdens het bakken.
Côte à l’os lendekant 21d gerijpt “Xavoria” extra marbled – 500gr 42
Xavoria is geen bepaald ras maar een kwaliteitslabel. Selectie gebeurt zonder nadruk op specifieke afkomst of ras. Het label staat voor constante en degelijke kwaliteit. De slagers beoordelen het vlees handmatig op kwaliteit en geschiktheid voor verkoop. Deze aanpak garandeert een consistente standaard.
Keuze uit:
– pepersaus of champignonroom(+€2.5) of mergpijpboter
– gebakken kropsla of warme seizoensgroenten
Gelieve u te beperken tot 4 verschillende gerechten per tafel. Vanaf +6p tot 3 verschillende gerechten.
Aangepaste wijn mogelijk.
Er zijn geen uitzonderingen mogelijk aan het menu. Alle gerechten zijn à la carte te verkrijgen.
Sommige gerechten kunnen allergenen of sporen van allergenen bevatten. De gerechten kunnen afwijken. Voor vragen, richt u tot het personeel.
Dessert
*dame blanche 9
*moelleux 12
*tapa bordje 12