Skip to main content

LUNCHKAART

DINSDAGMIDDAG, WOENSDAGMIDDAG, DONDERDAGMIDDAG, VRIJDAGMIDDAG

Lunch

Dagsoep + hoofdgerecht €23pp

Dinsdag – Woensdag – Donderdag 29-30/4 (donderdag & vrijdag 1&2 mei gesloten)

Vrijdag 25/04

Erwtensoep met munt & visserspannetje – prei – puree – mousseline

Salades

*Sla geitenkaas – spek – vijg – balsamico – walnoot – rozijn                                          22

*Fish & chips                                                                                                                           20

*Steak tartaar – frietjes                                                                                                        23

*Caesar salad – crispy chicken – ansjovis                                                                          22

*Sushi & sashimi                                                                                                                    16/24

 

Menu

2 gangen   1 voorgerecht – 1 hoofdgerecht €47.5pp

3 gangen    1 voorgerecht – 1 hoofdgerecht – 1 dessert €57.5pp

4 gangen   2 voorgerecht – 1 hoofdgerecht – 1 dessert €67.5pp

 

Voorgerechten

Brioche – gerookte paling – asperge – Granny Smith 19

Zeewolf – romanesco – waterkers 19

Loempia asperge – Gandaham 19

Rundercarpaccio “Vietamese wijze” 19

Puntpaprika “veggie” – Haloumi – couscous 17

 

Hoofdgerechten

Rog – asperge – kruidenpuree 29

Zalmfilet – lamsoor – mousseline 28

Vol au vent “belle de Flamande” – dikke friet 28

Lamsziel – paprika – bimi – kroket van risotto – jus roze peper 32

Asperges op Vlaamse wijze – kriel 28

 

Nagerechten

Oreo chocolade mokka mousse – bosbes

Rijstpap – rabarber – amandel

Degustatie 4 Belgische kazen – rozijnenbroodje (+€5pp)

 

Gelieve u te beperken tot 4 verschillende gerechten per tafel.  Vanaf +6p tot 3 verschillende gerechten.

Aangepaste wijn mogelijk.

Er zijn geen uitzonderingen mogelijk aan het menu.  Alle gerechten zijn à la carte te verkrijgen.

Sommige gerechten kunnen allergenen of sporen van allergenen bevatten. De gerechten kunnen afwijken.  Voor vragen, richt u tot het personeel.

 

A la carte

Filet pur “Ierse Black Agnus”                                                                 36

Het Angus rund heeft een kenmerkende zwarte vacht met een – in verhouding tot zijn lichaam – redelijk klein hoofd. De runderen staan maar liefst 8 tot 9 maanden per jaar in de Ierse weilanden en scharrelen hun eigen natuurlijke voeding bij elkaar. Deze duurzame manier van grootbrengen maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is met een kleine ecologische voetafdruk. Het vlees kenmerkt zich verder door zijn unieke, sterke vetdooradering en uitgesproken smaak. Smaakkenmerken: volle, uitgesproken vleessmaak.

 

Entrecôte “Simmentaler“                                                                       38

Of ‘Zwitserse Fleckvieh’ is een Zwitsers ras van runderen dat voor drie doeleinden wordt ingezet: Als trekdier, voor de productie van melk en voor de productie van vlees. Het ras is vernoemd naar het Simmental – de vallei van de Simme – in het Berner Oberland, in Bern in Zwitserland. Een heerlijk mals langwerpig stukje vlees met een extern vetrandje dat smaak afgeeft tijdens het bakken.

 

Côte à l’os lendekant 21d gerijpt “Xavoria” extra marbled – 500gr              42

Xavoria is geen bepaald ras maar een kwaliteitslabel. Selectie gebeurt zonder nadruk op specifieke afkomst of ras. Het label staat voor constante en degelijke kwaliteit. De slagers beoordelen het vlees handmatig op kwaliteit en geschiktheid voor verkoop. Deze aanpak garandeert een consistente standaard.

 

Keuze uit:

– pepersaus of champignonroom(+€2.5) of mergpijpboter

– gebakken kropsla of warme seizoensgroenten

 

 

 

 

Gelieve u te beperken tot 4 verschillende gerechten per tafel.  Vanaf +6p tot 3 verschillende gerechten.

Aangepaste wijn mogelijk.

Er zijn geen uitzonderingen mogelijk aan het menu.  Alle gerechten zijn à la carte te verkrijgen.

Sommige gerechten kunnen allergenen of sporen van allergenen bevatten. De gerechten kunnen afwijken.  Voor vragen, richt u tot het personeel.

Dessert

*dame  blanche 9

*moelleux 12

*tapa bordje 12